Thursday, June 23, 2016

Ujian

Kadang kita rasa dah best buat ibadah.

Tapi macam mana Allah nak uji kita samada riak, ujub dengan ibadat sebelum ni sebab tak pernah buat ibadat.

So, kali ni kasi buat ibadat and see kalau ada riak, ujub.

Jangan seronok kalau ibadat kita lebih banyak dari dulu and more importantly lebih banyak dari orang lain. This is not a number game.

Ikhlas ni takde measurement. Berharap sajalah moga kita terus istiqamah.

Friday, February 13, 2015

That Moment

Masa boring, aku akan rasa nak revamp blog ni (for the x-th number of time) and seriously blog.

Just to know most of the time aku tak free dan busy sampai nak buat claim pun tak sempat.

K bye.

Tuesday, January 06, 2015

An Ass of U an ME

Hari ni aku ada a black rubber band hujung jari telunjuk aku and I am truly amused to see the reaction and assumption of people. Ada yang kata aku nak protect Jari aku sebb banyak menaip - macam programmer, ada yang kata aku guna untuk ikat rambut, ada yang melawak aku guna untuk ikat kat 'situ' untuk kasi tahan lama.

Padahal, aku tak sedar pun ada getah kat hujung jari aku. Bila aku ingat balik, getah tu ikat kabel phone aku hari tu and aku letak kat hujung jari supaya aku tak terlupa untuk simpan balik.

Assumption. Makes the world an interesting place.

Thursday, November 20, 2014

Lucky Bastard Moment

You were on FB, tengok whatever stupid thing yang menarik perhatian kau. Suddely ada sorang pengkomen yang berjenis la mukanya. Kau pun stalk dia.

Just to know that dia penuhkan wall dia dengan muka dia yang dia amik pelbagai tempat dan angle dan occasions. Semua komen lawa. That must have explained kenapa gambar dia 80% postings dia (Eh, yang kau marah sangat tu kenapa? Wall dia, suka dia lah. Releks, I'll come to that later). Antaranya gambar anak. Fine. 

And then gambar legally intim dengan laki dia.

Then you went blank and have that moment. When nothing fills your mind but the words...

LUCKY BASTARD!

#shallowposting #boring

Wednesday, November 12, 2014

Substance. Not Banned.

Substance is a big word. That's why I was quite errrmmm careful when people commented that I had substance. Which follows with an offer for a PhD opportunity towards developing a national policy. That is a big thing, requiring someone that has something big... such as substance.

Despite whatever people think of me, funny enough I never see myself to be THAT big (except for my... nevermind). I always have self doubt whenever there are great opportunities coming my way.

On top of that, I checked my LinkedIn inbox like every quarter of the year (yeah, I know) and I missed an opportunity for an interview at a big company. Tapi dia invite by viewing my LinkedIn profile and mentioned that they too, saw something. Went through my profile and I don't see anything extra. I replied the message apologizing for missing the message. They insist I can still send it now.

Ok ini post yang sepatutnya positif. That I should feel happy and proud. Tapi aku tak rasa macam tu. Aku rasa ok, I'm not bad, but not THAT good.

We'll see how far can substance bring me. Or whether or not I truly have it.